THEMA DROMEN – Iedereen waarzegger

In één van de kistjes van het busje (beschikbaar vanaf maart 2022), zitten verhalen rond het thema (durven) dromen. Het is een thema dat mij heel nauw aan het hart ligt.
In de westerse wereld zijn we het een beetje verleerd om te dromen.
We denken altijd maar verder op een spoor dat al bestaat, maar zo verandert er niets.

In vier dagen tijd hebben drie mensen mij gezegd dat het verhalenbusje en mijn verhalen wel leuk zijn, maar dat ik er niet volledig van zal kunnen blijven leven (of misschien wel eventjes, maar dat zal veranderen, want…)
Voor alle duidelijkheid: ik ben niet naar drie waarzeggers geweest.
Maar wanneer het over de toekomst gaat, veranderen veel mensen plots in echte waarzegspecialisten. In hun glazen bol zitten allerlei algemene denkbeelden, die ze op mijn situatie projecteren (van kunst kan je niet leven, kunst is een hobby…)
Zonde, maar ik begrijp het wel: het is niet de gemakkelijkste weg, het is een beetje speciaal zoals ze dat dan zeggen. Ik luister naar hun zorgen en zeg dat ik alle gevolgen van mijn keuze wel zal dragen.

Tegelijk denk ik: het risico van het leven is dat je nooit weet wat er zal gebeuren. Niemand weet hoe de toekomst zal zijn. Ook de waarzegspecialisten niet. Het kan zijn dat ik allerlei uitdagingen op mijn pad krijg en dat ik zal moeten knokken. Of misschien niet. Wie weet ontmoet ik onderweg iemand die mij een grote opdracht aanbiedt. Wie weet loopt het vanzelf. Of misschien niet.
Maar wie weet het écht?
Waarom gaan we altijd uit van het worstcasescenario, terwijl niets echt vaststaat?

Durf dromen. Het is niet de gemakkelijkste weg, maar wel eentje die voldoening schenkt.
Als ik had geluisterd naar de mensen, dan was ik geen verpleegkundige geworden. Ik zou nooit begonnen zijn als verteller, het verhalenbusje zou er niet zijn. En nog zoveel meer. Het leven zou saai zijn en eerlijk gezegd denk ik dat ik heel erg ziek zou geworden zijn, omdat ik het leven zou leiden van een ander.

Ik geloof dat we zelf een positief alternatief kunnen creëren.
Elk mens draagt magie in zich.
Magie om een mooie toekomst te creëren.
Laten we die kracht inzetten !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s